Hemgjorda marshmallows!

Blev inspirerad av Hugh Fearnley-Whittingstall i tv-serien ”Det Goda Livet” att göra egna marshmallows. Lite bökigt var det men resultatet absolut PERFEKTION! Hugh färgade sina marshmallows med rödbeta. Enklare är att droppa i lite karamellfärg. Smaksätt gärna med lite vaniljsocker om du vill.

Koka upp 750 g strösocker med 375 ml vatten och koka tills temperaturen når 122°. Under tiden löser du upp 40 g gelatinpulver i 2 dl sjudande vatten och håller det varmt. När sockerlagen är klar vispar du 3 äggvitor hårt i matberedare. Vispa samman sockerlagen och gelatinet. Medan matberedaren långsamt vispar äggvitorna häller du försiktigt i den heta sockerlagen i en tunn jämn stråle. När all vätska är inblandad låter du matberedaren fortsätta arbeta på låg fart. Under tiden smörjer du en form med raka kanter (cirka 20×30 cm) med neutral olja och siktar över en 50/50-blandning av majsmjöl och florsocker. När matberedaren arbetat ihop en ganska seg smet (det tog upp till en halvtimme för mig) som bara med tvekan lämnar vispen och knappt går att hälla ur skålen är den klar. Häll upp i formen och låt stå ett par timmar, ej i kylen. Pudra ytan med majsmjöl och florsocker och lossa eventuellt smeten från formens sidor om det behövs. Stjälp upp på ett smörpapper och skär eller klipp med sax till stora bitar som pudras rikligt runt om med majs/sockerblandningen.

Förvara i tätslutande burkar med smörpapper emellan och i rumstemperatur.

Etiketter:, , , , , ,

Kategorier: Dessert, Recept

Kontakt & prenumeration

Det finns flera sätt att hålla sig uppdaterad om bloggen, se nedan. Vill du ha kontakt med mig direkt kan du mejla till anders@gustibus.se.

6 kommentarer på “Hemgjorda marshmallows!”

  1. 09 januari 2011 den 16:34 #

    Hade det bara funnits en matberedare i vårt kök hade marshmallows redan varit ett faktum, men nu känns det lite överdådigt jobbigt.

  2. 09 januari 2011 den 19:49 #

    Snygga! Började fundera på att vända dem i något med smak. Lakritspulver? Eller kanel? Tror du det blir äckligt?

  3. 09 januari 2011 den 19:59 #

    Där har vi det! Likör i smeten och rullade i kakao?

  4. matmorsan
    09 januari 2011 den 21:27 #

    Mums! Det här receptet ska jag testa framöver. Har tidigare gjort ”kokoskuddar”, de påminner ju lite om detta – fast kuddarna ska mer likna såna fluffiga toppar.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fluffigaste påskgodiset: Marshmallows — Skånska skafferiet på Taffel.se - 30 mars 2012

    […] har ganska länge velat prova, och inte blev önskan mindre efter Öhmans inspirerande bloggpost efter Hugh Fearnley-Wittingstalls recept. Men så tycker jag inte att ren socker/vaniljsmak är så kul och funderade på vad jag skulle […]

Lämna en kommentar